Imádságunk ereje

A pandémia közepette az emberek azt kérdezik gyakran: hogyan tudunk tevőlegesen segíteni embertársainknak, különösen a COVID 19 betegségben szenvedő testvéreinknek?

A válasz nem késlekedett: A Szatmári Egyházgyházmegyének van egy lelkes kórházpasztorációs csapata, amely lelki és nem csak lelki segítséget nyújt a beteg testvéreknek. Hívták szervezetünket is, hogy imádkozással segítsen és vegyen ima-pártfogásba egy egészségügyi intézményt, esetünkben a Nagybányai Tüdőgondozó Kórházat. A kórházi osztályok listáját elküldték közösségünknek, nekünk pedig efektív feladat és kitüntető, hogy kiválasszunk önkéntes és megbízható embereket imádkozni. Ez könnyű volt, mert ott, ahol nincsenek időbeli korlátok, nincs akadálya annak, hogy mikor és mit imádkozzon, csak egyet kell szem előtt tartani, hogy ezt tegye rendszeresen, minden nap.

Emlékezetünkbe véstük Szűz Mária szavait: minden nap imádkozzunk Jézus Urunkhoz!
Úgy gondoljuk, hogy ez a fegyver bátorítást és erőt ad a pandémiával való küzdelemben betegnek, orvosnak, hozzátartozónak egyaránt, a lelkünket és szívünket az Úr felé tereli.

https://www.szatmar.ro/Imadkozik_az_egyhazmegye/hirek/109457